درب ریلی

| 1,571 بار دیده شده |
محصولی یافت نشد

آشنایی با درب ریلی

در بازار فروش "درب‌ها" معمولا بازاریان درب‌های ریلی را به نام درب‌های کشویی نیز به مشتریان معرفی می کنند. درب‌های ریلی کاربردهای فراوانی دارند که در این مقاله سعی می کنیم تا شما را با این مدل دربهای مدرن و در عین حال ساده و زیبا آشنا کنیم.
البته بسیار مهم است که تا قبل از خرید، چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین، از انواع درب‌ ریلی و جنس مناسب برای مکان مورد نظر و کسب اطلاعات فنی، آشنایی لازم را به عمل آوردیم.

درب ریلی چیست؟

درب ریلی به دربی گفته می شود که ساختار آن بر پایه‌ی ریل‌های نصب شده در بالا و پایین چهارچوب درب می باشد که با چهارچوب درب‌های معمولی که در سمت چپ و راست درب قرار می گیرند، متفاوت است. از طرفی هم می‌توان گفت که اجزای تشکیل دهنده و نقشه درب ریلی کمی با سایر درب‌ها فرق دارد.
 معمولا درب‌های ریلی موجود در بازار به دو نوع دستی و اتوماتیک یافت می شوند. نوع درب ریلی دستی آن معمولا در دکوراسیون داخلی منازل و ادارجات برای درب کمد دیواری، درب بالکن، درب کابینت و اتاق کاربرد دارد و با نیروی مکانیکی دست، باز و بسته می شود و نوع اتومات آن در فضا‌های باز مانند پارکینگ‌ها و حیاط منازل و شرکت‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 در ادامه همین مقاله به توضیح کامل و کاربردی هرکدام از این درب های ریلی می پردازیم .

انواع درب ریلی

این مدل درب ها دارای طرح ها و ساختار گوناگونی هستند که رایج ترین و پرفروش‌ ترین نوع درب‌های ریلی را به دسته های زیر می توان تقسیم کرد:

‌درب ریلی کارگاهی و کارخانه ای

یکی از درب‌های پرطرفدار و پرکاربرد در محیط‌های کارگاهی و کارخانه‌ای، درب‌های ریلی هستند. درب ریلی کارگاهی، هم‌ در فضای بیرون و هم فضای داخلی میتواند مورد استفاده کارفرما قرار بگیرد. در بسیاری از کارخانجات و کارگاه‌های بزرگ، برای صرفه جویی و‌ ندادن هزینه‌های هنگفت، جهت تقسیم بندی فضای داخلی از درب‌های ریلی به عنوان یک حایل و جداکننده استفاده می شود. 

قبل از خرید درب ریلی مخصوص کارگاه و کارخانه باید حتما به چند نکته اهمیت بدهید : 

۱- برای نصب درب ریلی، حتما از ارتفاع ماشین هایی که به داخل محوطه‌ی کارگاهی و سوله و پارکینگ کارخانه در رفت و آمد هستند را در نظر گرفت.با توجه به این موضوع که ریل ها در بالا و پایین چهارچوب نصب می شوند پس ارتفاع ماشین‌های سنگین و کامیونها باید به همراه بار آنها اندازه گرفت تا بعد از نصب دچار مشکل نشوید.

۲- قبل از خرید حتما از وزن قابل تحمل ریل‌های درب کسب اطلاع کنید. زیرا این مدل درب ها از جنس آهن و فلز ساخته می شود و درب های ریلی کارگاهی بسیار سنگین سفارش داده می شوند و از وزن بالایی برخوردار می باشند. بسیاری از تولید‌کنندگان درب ریلی با توجه به نیاز شما اقدام به ساخت ریل های زیر درب و قرقره آویز می کنند.

۳- همانطور که در بالا گفته شد سعی کنید حتما از قبل نوع ریل و قرقره آویز یا چرخ زیر درب ریلی سوله و یا محیط کارگاهی خود اطلاعات کافی و مشاوره لازم از شرکت ها و تولید‌کنندگان آن کسب کنید. این قرقره‌ها بر‌حسب وزن درب کارخانه، وزن و سایز آنها تغییر می کند.

درب ریلی پارکینگ

یکی از رایج‌ترین نوع درب‌های پارکینگ حیاط، درب ریلی می باشند که در مدل‌ها و طرح‌های متفاوت روانه بازار شده‌اند. ساختار درب ریلی پارکینگ به این صورت است که از یک لنگه درب به طول بیشتر از دو متر و یا دولنگه تشکیل شده است که بر روی یک ریل یا دو ریل که در بالا و پایین چهارچوب پارکینگ نصب می شود، حرکت می کند.

 زمانی که درب پارکینگ باز شود، شما می توانید از تمام فضای ورودی استفاده کنید که برای مکانهایی که مشکل فضا و کوچکی جا دارند مناسب می باشد. البته این نکته را در نظر بگیرید که باید یک دیوار به عرض خود لنگه درب در سمت چپ و یا راست داشته باشید تا درب به راحتی و کامل باز شود.

یکی دیگر از مزایایی که انتخاب درب ریلی را برای درب پارکینگ آسان می سازد این است که این مدل درب ها به هیچ عنوان سروصدایی ندارند و معمولا برای ساکنین طبقه اول آلودگی صوتی ایجاد نمی کند.اما باید در فصل سرما و زمستان حواسمان باشد که برف ممکن است باعث ایجاد اختلال در حرکت پنل ها بروی ریل ها شود که با حفظ و نگهداری و تمیزکاری به موقع مانع از خرابی آن می شویم.

درب ریلی ساده پارکینگ یا تک لنگه

درب های ریلی ساده یا تک لنگه جزء رایج ترین نوع درب ریلی پارکینگ به حساب می آیند .نقشه این نوع درب ریلی برقی به این صورت می باشد که با فرمان جعبه‌ی موتور درب یا پانل به موازیه دیوار به سمت چپ یا راست کشیده می شود. همانطور که تا اینجای مقاله توضیح داده شده یادتان باشد که حتما فضایی عرضی به اندازه پانل درب داشته باشید تا جا برای باز شدن درب باشد. یکی از بهترین گزینه ها برای فضا‌های کوچک و کم‌جا همین درب ریلی ساده و تک لنگه می باشد .بنابراین برای درب ورودی پارکینگ کارگاه یا کارخانه می توانید این مدل را انتخاب کنید.

درب ریلی دو لنگه

همانطور که از اسم و نام این درب مشخص می باشد، دارای دو لنگه و یا پانل هم‌اندازه هستند که هنگام باز شدن، هر کدام به سمت چپ و راست کشیده می شوند. این مدل بر‌عکس مدل درب ریلی تک لنگه، دو موتور برای هرکدام از لنگه‌های درب استفاده و نصب می شود. تقسیم کردن قدرت موتور ها به دو عدد باعث می‌شود که فشار کمتر و عمری طولانی‌تر برای درب ریلی دو‌لنگه فراهم شود. 
نکته‌ای که باید دقت کنید این است که هر دو دیوار اطراف محل نصب درب ریلی دو لنگه باید به اندازه نصف عرض چهارچوب و یا درب سفارش داده شده، باشد. بنابراین برای دیوار کنار چهارچوب ورودی اطراف پارکینگ ها و یا سوله و کارخانجات که شرایط بالا را دارا هستند، میتواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

درب ریلی منحنی

درب ریلی منحنی از لنگه‌های درب کوچک به‌هم پیوسته‌ای تشکیل شده است که بروی یک ریل منحنی‌دار حرکت می کنند. این مدل درب ریلی طرح‌های لوکس و ترکیبی فوق‌العاده زیبایی داراست و جزء گران‌ترین مدل‌ها در دسته‌بندی درب‌های ریلی ست. درب ریلی منحنی معمولا برای پارکینگ ورودی ویلا‌ها و اماکن لوکس که فضای بسیار زیادی دارند، استفاده می‌شود .

درب ریلی 90 درجه

شاید بسیاری از ساختمان ها مخصوصا نوع آپارتمانی آنها فضایی که درب ریلی تک لنگه و یا دو لنگه نیاز دارند، را نداشته باشیم و دیوار چپ یا راست کاملا به چهارچوب درب چسبیده است و فضای بسیار کمی وجود دارد. در این شرایط برای انتخاب درب ریلی، می‌توانید از نوع 90 درجه آن استفاده کنید.
برای ساخت درب ریلی 90 درجه نیز لنگه‌های درب به تعداد زیاد ساخته می شود و زمانی که به قسمت اتصال دیوار و درب برسد، موتور آن را به صورت 90 درجه خم می کند و پانل های درب به صورت موازی دیوار به حرکت ادامه می دهند.

درب شیشه ای ریلی

درب ریلی شیشه ای به دلیل متنوع بودن ساختار وطرح‌های آن، تبدیل به یک محصول پرطرفدار در بازار شده است. این مدل درب از شیشه در کیفیت های گوناگونی ساخته می شود. یکی از بهترین نوع شیشه، مدل سکوریت آن می باشد که در کارخانه طی مراحل خاص و تخصصی، شیشه موردنظر را سکوریت می کنند که از مقاومت بالایی برخوردار می شود و امنیت آن طی گرما، سرما، ضربه و یا برخورد جسم سخت بالا می رود.
معمولا قطر این مدل درب های ریلی شیشه ای بین 5 تا 6 میل می باشد که در صورت نیاز مشتری کارخانه و شرکت مورد نظر اقدام به تولید قطر بالاتر نیز میکند. 
درب آلومینیوم ریلی

درب ریلی فلزی

درب ریلی آهنی

درب ریلی چوبی

آشنایی با دیگر انواع درب ریلی

درب ریلی Bypass
در این مدل درب، با نصب ریل‌هایی در بالا و پایین چهارچوب، درب به سمت چپ و یا راست حرکت می کند. برای این مدل درب حتما باید فضای عرضی، حداقل به اندازه عرض درب سفارشی برای باز شدن درب به موازات دیوار را داشته باشید تا درب شما به راحتی باز و بسته شود و یا باید اندازه ریل های ساخته شده در فضای دور درب باشد. پس حتما قبل از نهایی کردن سفارش خود، حتما از ابعاد چهارچوب و فضای اطراف آن اطمینان کامل حاصل کنید.

این نوع درب معمولا در فضا‌های کوچک مورد استقبال قرار می گیرد. با توجه به آماری که از این صنف به دست آمده است، بسیاری از مشتریان مدل جدید و ساده ای از درب ریلی اتاق خود را به شرکت ها سفارش داده اند. 

درب ریلی پاکتی یا Pocket
درب ریلی پاکتی نیز به فضای کمی نیاز دارد. تنها تفاوتی که دارد این است که قسمتی از ریل درب، داخل دیوار نصب می شود و پانل درب برای باز شدن به صورت توکار وارد دیوار میشود و به اصطلاح پنهان می شود. اگر در بازار به اصطلاحات درب های کشویی پنهان شو و یا درب کشویی توکار برخورد کردید، منظور همان درب‌های ریلی پاکتی هستند. یکی از مکان‌های پرکاربرد می توان به درب ریلی سرویس بهداشتی اشاره کرد که اخیرا توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

درب ریلی تاشو و یا Bi-fold
درب ریلی تاشو برخلاف دو درب بالا هیچ ریلی برای حرکت خود ندارد و درب ریلی تاشو در ساختار بدنه‌ی خود از چند بخش تشکیل شده است تا بتواند هنگام باز و بسته کردن درب، به راحتی تا شود. بنابراین طبق ساختار این مدل درب‌ ریلی فضای کمتری نسبت به سایر درب‌ها نیاز دارد زیرا بخش لولا از این مدل حذف شده است.

درب ریلی آکاردئونی

یکی از زیباترین مدلهای درب مربوط به درب‌های آکاردئونی میباشد که همانطور که از نام آن مشخص است مدل باز وبسته شدن آن الهام گرفته از ساز آکاردئون می باشد. در فضاهای کوچک، برای بهینه‌سازی فضا از درب ریلی آکاردئونی میتوان استفاده کرد.

نظرات شما درباره درب ریلی
امتیاز: